A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása elengedhetetlen feltétele az egészséges étrendünknek. Azonban nem mindig tudjuk beszerezni frissen a piacról és a boltból a különböző zöldségeket. Ilyenkor jól jöhet ha van otthon a fagyasztóban pár zacskó mirelit zöldség. A közhiedelemmel ellentétben ezeket a termékeket nem kezelik semmi féle tartósítószerrel, amelyek az egészségre károsak lennének. A zöldségeket a betakarítás után -20 fokos hőmérsékletnek teszik ki, aminek köszönhetően percek alatt lefagyasztják így a zöldségek megőrzik az eredeti állapotuknak megfelelő tápanyagokat és vitaminokat.
Ezzel szemben mire a piacok és boltok polcaira kerülnek a friss zöldségek, napok telnek el. A zöldségeket pedig naponta 15%-ot vesztenek a C-vitamin tartalmukból. Ezzel szemben a fagyasztott zöldségek megőrzik vitamintartalmuk 100%-át.
A fagyasztott zöldségeknél akkor lehet probléma, ha a szállítás során felolvadnak és újra lefagyasztjuk őket később. Ilyenkor sokat veszíthetnek a tápanyagukból. Továbbá arra is figyelni kell, hogy a későbbi felolvasztásuknál fokozatosan kell felengedni őket, ugyanis a hirtelen melegítés a C-vitamin tartalom akár 100%-os veszteségéhez is vezethet.
Tehát ha zöldségekre vágyunk, nyugodtan válasszuk a mirelitet, hisz ezek olykor még több vitamint és tápanyagot tartalmazhatnak, mint a nem fagyasztott társaik.
Kommentek
Még nincsnenk hozzászólások.