Így tedd magad energikusabbá reggelente!

fooldal > Induljon energikusabban a nap!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Induljon energikusabban a nap!


2018/09/05
H.R

Már sokadszorra szól az ébresztő reggel, de te még mindig képtelen vagy kimászni az ágyból? Folyton elkésel a munkából vagy az iskolából emiatt? Ha ismerősen hangzik a probléma van egy jó hírünk! Könnyen változtathatsz ezen, csupán néhány életmódbeli váltásra lesz szükséged, amelyek a következő sorokban be is mutatunk! 

Tippek a mozgékonyabb reggelekért!

Ébredj mindig azonos időpontban!

 

Ha szeretnéd, hogy szervezeted hozzászokjon a korai ébredéshez, akkor a legjobb amit tehetsz, ha a hét minden napján – beleértve a hétvégéket is – azonos időpontban fekszel le és kelsz fel. Egy idő után a bioritmusod hozzászokik az adott időponthoz, és már ébresztő nélkül is automatikusan kipattan a szemed. Ez persze nem működik úgy, ha hétvégente vagy a szabadnapokon viszont késő éjjeli fent vagy, és másnap átalszod az egész délelőttöt. Ilyenkor újra felborul a bioritmusod és következő héten megint nehéz lesz felkelni a kötelező időpontban.  

Ne sötétíts be teljesen éjszakára!

 

A testünkben a sötétség hatására elkezd olyan hormonokat termelni, amelyek a fáradtságérzetért felelősek, ennek köszönhetően álmosodunk el esténként. A természetes fény hatására pedig felébredünk. Azonban, ha teljesen besötétítünk a szobánkban, akkor nem fogjuk tudni észlelni a fényt, így a testünk tudat alatt még mindig azt fogja gondolni, hogy éjszaka van. Így ha teheted, mindig hagyj egy kis rést a redőnyödön vagy függönyödön, ahol reggelente beszűrődhet egy kis fény, így könnyebbé teheted az ébredés folyamatát is. 

 

Mozgasd át magad!

 

Egy kis reggeli torna remek segítség lehet, hogy az ébredés után könnyebben “magunkhoz térjünk”. Ne arra gondoljunk, hogy több órás kimerítő edzést kéne csinálnunk. Csupán egy kis átmozgató tornát, amely kicsit felélénkíti a testünk minden részét.

 

A reggeli ébredés folyamatát még számos más dolog könnyítheti meg. Hasznos lehet, ha ébresztőnket az ágyunktól távol helyezzük el, így kénytelenek leszünk felkelni, ha le szeretnénk kapcsolni. Az reggeli kávé pedig szinte, hogy biztos szerepel mindenki rutinjában, ami a koffein segítségével teheti könnyebbé a reggeleket. Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Változtass az étrendeden és maradj formában!
A karantén, a kijárási korlátozások az élet számos területén negatívan hatottak az életünkre. Azonban nem szabad elmenni amellett sem, hogy ebben az időszakban is rejlenek lehetőségek; most van időd kísérletezni, változtatni, és az étrendedet alakítani, hogy egészségesebb és energikusabb legyél!
5 tipp, hogy miért fogyassz banánt!
A banán nagy népszerűségnek örvend világszerte. Finom íze mellé még tápanyagokban is igen gazdag, így nem csoda, hogy rengetegen fogyasztják. Azonban számos pozitív hatása van még, amiről sokan nem tudnak. Mi most szeretnénk ezeket a tényeket bemutatni, maradj velünk! 
Fogyókúrás ételek
Ha fogyókúrára szánjuk el magunkat, akkor azzal tisztában kell lennünk, hogy csupán mozgással nehéz lesz rövid időn belül látványos eredményeket elérnünk. A sikerhez szükség van a megfelelő táplálkozás kialakításához is. Ha nem megfelelő az étrendünk, akkor hiába az aktív rendszeres mozgás, az eredmények nem fognak jönni, ami pedig könnyen elkeseríthet, és akár fel is adhatod a céljaid. A következőkben olyan fogyókúrás ételeket fogunk röviden bemutatni, melyek étrendünkbe való illesztése rendkívül pozitív hatással lehet a súlycsökkenésünkre.