Fokhagymás-parmezános cukkini spagettit recept
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 főre
Amire szükséged lesz:
- zöldségspirálozó
- 4 közepes cukkini
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek darált fokhagyma (3-4 gerezd)
- ½ tk fűszerpaprika pehely
- 2 közepes paradicsom apróra vágva
- ½ csésze reszelt parmezán + a tálaláshoz
- 1 csésze bazsalikom levél feldarabolva
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 tk hideg víz
- só
Így készítsd:
- Tegyél fel egy fazék vizet a tűzhelyre.
- A zöldségspirálozó segítségével alakítsd vékony spagetti csíkokká a cukkinit. Tedd bele a forrásban lévő vízbe és főzd add amíg meg nem puhul. Ez pár percet vesz igénybe.
- Közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat és add hozzá a fokhagymát és a fűszerpaprikát.
- Amikor kár sistereg add hozzá a kifőtt cukkini spagettit, jól keverd át és gyakori kevergetés mellet süsd 5-7 percig.
- Végül jöhet a paradicsom, bazsalikom és a parmezán. Keverd össze és süsd 1 percig, majd szedd ki az elkészült tésztát.
- A serpenyőbe maradt folyadékot forrald fel. Keverd össze a kukoricakeményítőt és a vizet, majd öntsd a serpenyőbe. Addig főzd, ameddig mártássá nem sűrűsödik.
- Öntsd a szószt a tésztára, tegyél rá még parmezánt és fogyaszthatjátok is!
Ez a recept egy szuper egészséges változata a spagettinek, azonban meg kell hagyni, hogy egy igazi finom olaszos tésztához semmilyen variáció sem fogható. Amennyiben egy tökéletes olasz ételre vágysz: olasz étterem Budapest.