Bélszín majonézmártással
A marhahús sokak kedvence, ráadásul, ha ínyenc fogásról van szó, nem hiányozhat a tányérról!
Pácolj be egy darab bélszínt sóval, borssal és rozmaringgal. Önts egy kis olajat a serpenyőbe, és hirtelen süsd meg a húst. Ily módon megőrzi omlósságát a sütőben sütve is. Helyezd a sült kérget kapó bélszínt a sütőbe 10 percre, 190 Celsius fokon és süsd tovább medium rare (közepesen véres) változatra. Ha kész, szeleteld fel a Wellington bélszínt és tálald majonézes öntettel. Az omlós bélszín a szósszal mindig biztos választás. Vegyünk elég bélszínt, hiszen vendégeink egészen biztos, hogy repetázni fognak!
Prosciutto e Melone, avagy sárgadinnye sonkával
Ez a roppant egyszerű fogás legalább annyira gourmet is, és kiválóan szolgál előételként, egészséges harapnivalóként vagy könnyed vacsoraként akár a családdal, akár barátokkal fogyasszuk.
Nem kell egyéb hozzá, mint parmai sonka, egy sárgadinnye és mozzarella. Vágd fel vékony szeletekre a dinnyét, helyezz rá mozzarellát, csomagold be sonkaszeletekbe, és máris kész ez az egyszerű, ínyenc csodafalat!
Kacsamell szilvamártással
Érdemes szuvidált kacsamellel dolgoznod. A szuvidált termékeknek jóval lerövidül a főzési ideje, előfűszerezettek, segítségükkel ínyenc ételeid néhány perc alatt elkészülnek.Helyezd a kissé bevágott bőrű kacsamellet a serpenyőbe. Süsd meg és a tűzről levéve hagyd pihenni. Készítsd el a szilvaszószt: helyezz néhány szilvát egy fazékba, önts hozzá kis vizet, tegyél bele cukrot, fahéjat és egy teáskanál pirospaprikát. Hagyd összefőni, és amikor a mártás kész, szűrd át a szilvát. Szeleteld fel a kacsamellet, locsold meg a frissen készült szilvaszósszal, amely mellé köretként karikázott, főtt vagy sült burgonyát tálalhatsz.
Ha valami bonyolultabbra vágysz, és egyébként nem vagy egy konyhatündér, akkor a kísérletezés helyett tégy egy próbát egy ilyen irányba specializálódott hellyel! Az alábbi gourmet étterem Budapest szívében található, és nem csak a gyönyörű környezet teszi fantasztikussá, hanem a konyhája is.