3 fantasztikus gourmet recept, amit otthon is elkészíthetsz!

Egy finom étel amellett, hogy testet, lelket táplál, összeköti az embereket. Ha szeretsz főzni, akkor biztosan mindig új és új recepteket keresel. Ma olyan otthon is könnyen elkészíthető ínyenc recepteket hoztam, amelyekhez csupán három összetevő szükséges. A végeredményt pedig garantáltan imádni fogod!

3 fantasztikus gourmet recept, amit otthon is elkészíthetsz!

Bélszín majonézmártással

A marhahús sokak kedvence, ráadásul, ha ínyenc fogásról van szó, nem hiányozhat a tányérról! 
Pácolj be egy darab bélszínt sóval, borssal és rozmaringgal. Önts egy kis olajat a serpenyőbe, és hirtelen süsd meg a húst. Ily módon megőrzi omlósságát a sütőben sütve is. Helyezd a sült kérget kapó bélszínt a sütőbe 10 percre, 190 Celsius fokon és süsd tovább medium rare (közepesen véres) változatra. Ha kész, szeleteld fel a Wellington bélszínt és tálald majonézes öntettel. Az omlós bélszín a szósszal mindig biztos választás. Vegyünk elég bélszínt, hiszen vendégeink egészen biztos, hogy repetázni fognak!

Prosciutto e Melone, avagy sárgadinnye sonkával

Ez a roppant egyszerű fogás legalább annyira gourmet is, és kiválóan szolgál előételként, egészséges harapnivalóként vagy könnyed vacsoraként akár a családdal, akár barátokkal fogyasszuk.
Nem kell egyéb hozzá, mint parmai sonka, egy sárgadinnye és mozzarella. Vágd fel vékony szeletekre a dinnyét, helyezz rá mozzarellát, csomagold be sonkaszeletekbe, és máris kész ez az egyszerű, ínyenc csodafalat!

Kacsamell szilvamártással

Érdemes szuvidált kacsamellel dolgoznod. A szuvidált termékeknek jóval lerövidül a főzési ideje, előfűszerezettek, segítségükkel ínyenc ételeid néhány perc alatt elkészülnek.Helyezd a kissé bevágott bőrű kacsamellet a serpenyőbe. Süsd meg és a tűzről levéve hagyd pihenni. Készítsd el a szilvaszószt: helyezz néhány szilvát egy fazékba, önts hozzá kis vizet, tegyél bele cukrot, fahéjat és egy teáskanál pirospaprikát. Hagyd összefőni, és amikor a mártás kész, szűrd át a szilvát. Szeleteld fel a kacsamellet, locsold meg a frissen készült szilvaszósszal, amely mellé köretként karikázott, főtt vagy sült burgonyát tálalhatsz.

Ha valami bonyolultabbra vágysz, és egyébként nem vagy egy konyhatündér, akkor a kísérletezés helyett tégy egy próbát egy ilyen irányba specializálódott hellyel! Az alábbi gourmet étterem Budapest szívében található, és nem csak a gyönyörű környezet teszi fantasztikussá, hanem a konyhája is.