Egyszerű, de nagyszerű cukkini spagetti recept!- Szuper egészséges zöldségtészta recept!

Így készíts mennyei fokhagymás-parmezános cukkini spagettit

<p>Ki ne szeretné az olasz konyhát igaz? Amennyiben diétázunk sajnos nem mindig engedhetjük meg magunknak a tésztaféléket. A jó hír viszont az, hogy zöldségekből is készíthetünk finom tésztákat. Mi most egy mennyei cukkini spagetti receptet hoztunk el nektek. Egyszerű az elkészítése és kiváló alacsony szénhidráttartalmú helyettesítője a tésztaféléknek.</p>

Fokhagymás-parmezános cukkini spagettit recept

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 főre

Amire szükséged lesz:

  • zöldségspirálozó
  • 4 közepes cukkini
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek darált fokhagyma (3-4 gerezd)
  • ½ tk fűszerpaprika pehely
  • 2 közepes paradicsom apróra vágva
  • ½ csésze reszelt parmezán + a tálaláshoz
  • 1 csésze bazsalikom levél feldarabolva
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 1 tk hideg víz

Így készítsd:

  1. Tegyél fel egy fazék vizet a tűzhelyre. 
  2. A zöldségspirálozó segítségével alakítsd vékony spagetti csíkokká a cukkinit. Tedd bele a forrásban lévő vízbe és főzd add amíg meg nem puhul. Ez pár percet vesz igénybe.
  3. Közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat és add hozzá a fokhagymát és a fűszerpaprikát.
  4. Amikor kár sistereg add hozzá a kifőtt cukkini spagettit, jól keverd át és gyakori kevergetés mellet süsd 5-7 percig. 
  5. Végül jöhet a paradicsom, bazsalikom és a parmezán. Keverd össze és süsd 1 percig, majd szedd ki az elkészült tésztát.
  6. A serpenyőbe maradt folyadékot forrald fel. Keverd össze a kukoricakeményítőt és a vizet, majd öntsd a serpenyőbe. Addig főzd, ameddig mártássá nem sűrűsödik. 
  7. Öntsd a szószt a tésztára, tegyél rá még parmezánt és fogyaszthatjátok is!

Ez a recept egy szuper egészséges változata a spagettinek, azonban meg kell hagyni, hogy egy igazi finom olaszos tésztához semmilyen variáció sem fogható. Amennyiben egy tökéletes olasz ételre vágysz: olasz étterem Budapest.