Mindenmentes táplálkozás

ZeroKonyha

Egészségmagazin

Tovább a cikkekhez

Ezt jelenti a mindenmentes táplálkozás

Manapság sokszor láthatunk olyan ételeket a boltokban, amelyekre az van írva, hogy mindenmentes. Elsőnek furán hangozhat, hogy lehet egy étel mindentől mentes? Akkor egyáltalán mi van benne? Azonban a mindenmentes ételek alatt a legfőbb allergénektől való mentességet értik a gyárók. Gondolok itt elsősorban a tejre, gluténra, tojásra és esetenként a szójára. 

 

Sajnos sokan vannak olyanok, akik nem csak egy, de több ételérzékenységgel is rendelkeznek egyszerre, így nekik különösen nagy figyelmet kell arra fordítani, hogy mit esznek. Nekik lehet nagy segítség a mindenmentes táplálkozás. 

 

Számos gyártó van, akinek rengeteg mindenmentes étele kapható a boltokban. A Mester család már több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a mindenmentes ételek elkészítésében. Isteni finom, az eredeti ízeket idéző süteményeket kóstolhatunk tőlük. A különböző mindenmentes lisztekkel pedig otthon akár mi magunk is elkészíthetjük a különböző ételeket. 

 

A Szafi Reform márkanévvel ellátott termékek szintén a legkelendőbb mindenmentes ételek és készítmények a piacon. Rengeteg lisztfajtával, és recepttel rendelkezik, amelyek mennyi ízt teremtenek elkészítve. 

 

Persze vannak ételek, amikről sajnos bizonyos érzékenységben szenvedőnek biztosan le kell mondaniuk, illetve vannak olyanok is amelyek ízvilágát egyszerűen nem lehet más alapanyagokból ugyan úgy előállítani. 

 

A mindenmentes táplálkozás azok számára is ajánlatos, akik nem szenvednek semmiféle ételintoleranciában. Mivel ezen termékek javarészt bio termékekből és prémium alapanyagokból készülnek, igen egészségesek is. Sajnos áruk viszont elég borsos is, így azok akik ezen ételek fogyasztására vannak kényszerülve, sajnos igen mélyen a pénztárcájukba kell hogy nyúljanak.
 


címkék: egészséges étrend, ételérzékenység, ételintolerancia , mindenmentes, táplálkozás

Kommentek


Életmód

Életmód

Az alábbi cikkeinkben megtalál mindent, ami az egészségtudatos életmóddal kapcsolatos. Legyen szó edzésről vagy táplálkozásról, azt itt megtalálja. 

Étrend

Étrend

A megfelelő étrend elengedhetetlen fontosságú a mindennapjainkban. Olvassa cikkeinket és tudjon meg többet. 

Receptek

Receptek

Egy egészséges menü elkészítése gyakran fejtörést okozhat, az alábbi cikkeinkben igyekeztünk, egyszerű ám annál finomabb és egészségesebb recepteket találni. 


"A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen."


Cikkek

A banán jótékony hatásai

5 tipp, hogy miért fogyassz banánt!

A banán nagy népszerűségnek örvend világszerte. Finom íze mellé még tápanyagokban is igen gazdag, így nem csoda, hogy rengetegen fogyasztják. Azonban számos pozitív hatása van még, amiről sokan nem tudnak. Mi most szeretnénk ezeket a tényeket bemutatni, maradj velünk! 

Fogyókúrás ételek listája

Fogyókúrás ételek

Ha fogyókúrára szánjuk el magunkat, akkor azzal tisztában kell lennünk, hogy csupán mozgással nehéz lesz rövid időn belül látványos eredményeket elérnünk. A sikerhez szükség van a megfelelő táplálkozás kialakításához is. Ha nem megfelelő az étrendünk, akkor hiába az aktív rendszeres mozgás, az eredmények nem fognak jönni, ami pedig könnyen elkeseríthet, és akár fel is adhatod a céljaid. A következőkben olyan fogyókúrás ételeket fogunk röviden bemutatni, melyek étrendünkbe való illesztése rendkívül pozitív hatással lehet a súlycsökkenésünkre. 

Fitten 50 felett is!

Így tarthatod 50 felett is fitten magad!

Azt mondják, hogy a fiatalság egyik kulcsa a rendszeres testmozgás. Akiknek a mindennapjuk részét képzi a sport, azok tovább megőrizhetik fiatalságukat. Azonban a testünk 50 éves korunk körül már nem olyan, mint régen, gyakoriak az ízületi fájdalmak, merevebbek az izmok, és az állóképességünk is gyengébb. 
Azonban az alábbi tippekkel segíthetünk, hogy újra fittebbek és energikusabbak legyünk. 
 

Rostdús ételek

Táplálkozz rostdúsabban!

Ha az egészséges étrend kialakítása a téma, sokan nem vesznek figyelembe mindent. A leginkább a széndhidrátok, zsírok és kalóriák csökkentésére irányul egy egészséges étrend, illetve a fehérje bevitel növelésére. Azonban sokan nem figyelnek arra, hogy az étrendjük rostban is gazdag legyen. A rostok hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez, így elgendhetetlen feltétele az egészséges életmódnak.