Adókedvezmény laktózérzékenység után is jár!

ZeroKonyha

Egészségmagazin

Tovább a cikkekhez

Adókedvezmény laktózérzékenység során.

A tejcukor intolerancia egyre gyakoribb a népesség körében, azonban minden rosszban van valami jó, hisz adókedvezmény laktózérzékenység után igényelhető így jó pár ezer forintot megtakaríthatunk ennek köszönhetően. 

Azok, akik bizonyítottan laktózérzékenységben szenvednek adókedvezményre jogosultak, bár erről csak kevesen tudnak. Azt is kevesen tudják, miként igényelhető illetve mekkora a kedvezmény mértéke. A következő sorokban ezekről lesz szó, érdemes elolvasni. 

Mekkora a kedvezmény mértéke?

Adókedvezmény laktózérzékenység esetén 2018-ban a minimálbér 5%-nak megfelelő összegként lett meghatározva. A jelenlegi minimálbér 138.000 Ft, így ennek az 5%-a 6.900 Ft. Ekkora összeget tud havonta megspórolni az, aki laktózérzékenyégben szenved. Évi szinten ez 82.800Ft összeget tesz ki. 

Kik jogosultak a kedvezménye, és hogyan vehetik azt igénybe? 

Mindenki jogosult ennek a kedvezménynek az igénybevételére, aki bizonyítani tudja, hogy, laktózintoleranciában szenved. Ehhez orvosi dokumentációk szükségesek az orvos hitelesítésével. Ennek megléte nélkül a kedvezmény nem vehető igénybe. 

Az adókedvezmény laktózérzékenység esetén visszamenőleg is igényelhető, 5 éves elévülési időn belül. Az adókedvezmény laktózérzékenység esetén nem váltható ki más módon, ez csak is a jövedelemből járó kedvezményt jelenti, így segélyként nem kérvényezhető.

A kedvezményt igénybe vehetjük havonta is, így a nettó bérünk ennyivel gyarapodik, illetve éves szinten, ekkor az adóbevallásnál igényelhető vissza a teljes összeg.

Amennyiben a laktózérzékenység bizonyítottan egy életen át fennáll, nem kell éves szinten újra igazolnia, hogy jogosult a kedvezményre, ellenkező esetben ezt minden évben meg kell tenni.
 


címkék: intolerancia, laktóz, laktózérzékenység

Kommentek


Életmód

Életmód

Az alábbi cikkeinkben megtalál mindent, ami az egészségtudatos életmóddal kapcsolatos. Legyen szó edzésről vagy táplálkozásról, azt itt megtalálja. 

Étrend

Étrend

A megfelelő étrend elengedhetetlen fontosságú a mindennapjainkban. Olvassa cikkeinket és tudjon meg többet. 

Receptek

Receptek

Egy egészséges menü elkészítése gyakran fejtörést okozhat, az alábbi cikkeinkben igyekeztünk, egyszerű ám annál finomabb és egészségesebb recepteket találni. 


"A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen."


Cikkek

A banán jótékony hatásai

5 tipp, hogy miért fogyassz banánt!

A banán nagy népszerűségnek örvend világszerte. Finom íze mellé még tápanyagokban is igen gazdag, így nem csoda, hogy rengetegen fogyasztják. Azonban számos pozitív hatása van még, amiről sokan nem tudnak. Mi most szeretnénk ezeket a tényeket bemutatni, maradj velünk! 

Fogyókúrás ételek listája

Fogyókúrás ételek

Ha fogyókúrára szánjuk el magunkat, akkor azzal tisztában kell lennünk, hogy csupán mozgással nehéz lesz rövid időn belül látványos eredményeket elérnünk. A sikerhez szükség van a megfelelő táplálkozás kialakításához is. Ha nem megfelelő az étrendünk, akkor hiába az aktív rendszeres mozgás, az eredmények nem fognak jönni, ami pedig könnyen elkeseríthet, és akár fel is adhatod a céljaid. A következőkben olyan fogyókúrás ételeket fogunk röviden bemutatni, melyek étrendünkbe való illesztése rendkívül pozitív hatással lehet a súlycsökkenésünkre. 

Fitten 50 felett is!

Így tarthatod 50 felett is fitten magad!

Azt mondják, hogy a fiatalság egyik kulcsa a rendszeres testmozgás. Akiknek a mindennapjuk részét képzi a sport, azok tovább megőrizhetik fiatalságukat. Azonban a testünk 50 éves korunk körül már nem olyan, mint régen, gyakoriak az ízületi fájdalmak, merevebbek az izmok, és az állóképességünk is gyengébb. 
Azonban az alábbi tippekkel segíthetünk, hogy újra fittebbek és energikusabbak legyünk. 
 

Rostdús ételek

Táplálkozz rostdúsabban!

Ha az egészséges étrend kialakítása a téma, sokan nem vesznek figyelembe mindent. A leginkább a széndhidrátok, zsírok és kalóriák csökkentésére irányul egy egészséges étrend, illetve a fehérje bevitel növelésére. Azonban sokan nem figyelnek arra, hogy az étrendjük rostban is gazdag legyen. A rostok hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez, így elgendhetetlen feltétele az egészséges életmódnak.