Adókedvezmény gluténérzékenység után is igényelhető!

ZeroKonyha

Egészségmagazin

Tovább a cikkekhez

Adókedvezmény gluténérzékenység során

Ételintolerancia során szervezetünk nem képes bizonyos ételeket megfelelően megemészteni, így ezek elfogyasztása emésztési panaszokat okozhat, mint például hasmenés vagy puffadás. Az ételérzékenység egyik leggyakoribb okozója a glutén. Aki gluténérzékenységben szenved, sajnos oda kell figyeljen, hogy betartsa az előírt diétát, így a gabonákból készült termékeket hanyagolnia kell. A helyettesítő termékek viszont igen költségesek tudnak lenni, ehhez tud segítséget nyújtani az adókedvezmény gluténérzékenység során. 


Mekkora adókedvezményt kaphatunk? 


Az adókedvezmény gluténérzékenység után a minimálbér 5%-nak megfelelő összeget jelent. Ez 2018-ban 6.900 Ft-ot jelent mivel a jelenlegi minimálbér 138.000 Ft.
Ez az összeg nagyon jól jön a gluténmentes termékek megvásárlásához. Évi szinten több mint 80 ezer forintot takaríthatunk meg, ha igényeljük a kedvezményt. 


Hogyan vehetjük igénybe a kedvezményt? 


Az adókedvezmény gluténérzékenység esetében a szükséges igazoló dokumentumokkal vehető igénybe. Ezt a kiállító orvosnak kell hitelesíteni majd az igénylés során a papírt, hogy jogosultak vagyunk a kedvezmény igénybevételére. Az adókedvezmény visszamenőleg is igényelhető, csupán azt kell bebizonyítanunk, hogy a betegségünk régóta igazoltan fennáll.


Az adókedvezmény gluténérzékenység során, a nettó bérünk havi szinten a fent említett összeggel emelkedik, de akár az év végi az adóbevallás során is igényelhetjük egyben az összeget. A kedvezmény csak is az adóköteles jövedelemmel rendelkező egyének számára áll fenn, segélyként vagy támogatásként nem kérvényezhető. 
 

A kedvezményre való jogosultságunkat éves szinten be kell bizonyítanunk, abban az esetben kivéve ha a papírunkon megjelölték, hogy betegségünk egy életen át fog tartani. Ez esetben elegendő egyszer bemutatni a kedvezményre való jogosultsághoz. 


címkék: glutén, gluténérzékenység, intolerancia

Kommentek


Életmód

Életmód

Az alábbi cikkeinkben megtalál mindent, ami az egészségtudatos életmóddal kapcsolatos. Legyen szó edzésről vagy táplálkozásról, azt itt megtalálja. 

Étrend

Étrend

A megfelelő étrend elengedhetetlen fontosságú a mindennapjainkban. Olvassa cikkeinket és tudjon meg többet. 

Receptek

Receptek

Egy egészséges menü elkészítése gyakran fejtörést okozhat, az alábbi cikkeinkben igyekeztünk, egyszerű ám annál finomabb és egészségesebb recepteket találni. 


"A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen."


Cikkek

A banán jótékony hatásai

5 tipp, hogy miért fogyassz banánt!

A banán nagy népszerűségnek örvend világszerte. Finom íze mellé még tápanyagokban is igen gazdag, így nem csoda, hogy rengetegen fogyasztják. Azonban számos pozitív hatása van még, amiről sokan nem tudnak. Mi most szeretnénk ezeket a tényeket bemutatni, maradj velünk! 

Fogyókúrás ételek listája

Fogyókúrás ételek

Ha fogyókúrára szánjuk el magunkat, akkor azzal tisztában kell lennünk, hogy csupán mozgással nehéz lesz rövid időn belül látványos eredményeket elérnünk. A sikerhez szükség van a megfelelő táplálkozás kialakításához is. Ha nem megfelelő az étrendünk, akkor hiába az aktív rendszeres mozgás, az eredmények nem fognak jönni, ami pedig könnyen elkeseríthet, és akár fel is adhatod a céljaid. A következőkben olyan fogyókúrás ételeket fogunk röviden bemutatni, melyek étrendünkbe való illesztése rendkívül pozitív hatással lehet a súlycsökkenésünkre. 

Fitten 50 felett is!

Így tarthatod 50 felett is fitten magad!

Azt mondják, hogy a fiatalság egyik kulcsa a rendszeres testmozgás. Akiknek a mindennapjuk részét képzi a sport, azok tovább megőrizhetik fiatalságukat. Azonban a testünk 50 éves korunk körül már nem olyan, mint régen, gyakoriak az ízületi fájdalmak, merevebbek az izmok, és az állóképességünk is gyengébb. 
Azonban az alábbi tippekkel segíthetünk, hogy újra fittebbek és energikusabbak legyünk. 
 

Rostdús ételek

Táplálkozz rostdúsabban!

Ha az egészséges étrend kialakítása a téma, sokan nem vesznek figyelembe mindent. A leginkább a széndhidrátok, zsírok és kalóriák csökkentésére irányul egy egészséges étrend, illetve a fehérje bevitel növelésére. Azonban sokan nem figyelnek arra, hogy az étrendjük rostban is gazdag legyen. A rostok hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez, így elgendhetetlen feltétele az egészséges életmódnak.